Skip to main content

Automation of the Consumer Loan Acceptance process

Categorie: Data

Sector: FINANCE

Klantvraag

De klant merkte dat zowel op gebied van schaalbaarheid als efficiëntie er veel te behalen viel op het gebied van het lening acceptatieproces. Dit werd nog op een traditionele manier vormgegeven, namelijk door fysiek alle documenten te bekijken via een protocol en de ervaring van de persoon. De vraag was hoe dit proces gedeeltelijk geautomatiseerd kon worden.

Aanpak

Om een proces te automatiseren is het belangrijk deze eerst goed in kaart te brengen en de plekken van waste (lean) te identificeren en waar mogelijk te elimineren in het nieuwe ontwerp van het proces. Daarnaast werd er met behulp van marktonderzoek naar nieuwe technologische oplossingen gezocht voor de verschillende stappen. Vervolgens werd een vendor selectie uitgevoerd om de best passende software hiervoor te selecteren en te implementeren.

Resultaat

Het vervangen van de huidige oud mid-office voor een volledig cloud draaiende mid-office met de nieuwste technologieen, zoals OCR en processflow automation. Dit zou ervoor zorgen een kostenbesparing van 30-40% op te leveren.

*helaas is dit project gestopt door de verkoop van het bedrijf.