Skip to main content

Big data in home deco e-commerce

Categorie: Transformatie

Sector: Retail

Klantvraag

De klant heeft een transitie door gemaakt van het bieden van een tijdschrift voor een breed publiek naar een omnichannel formule rondom home deco inspiratie met daarin onder andere een televisieprogramma, online inspiratie en e-commerce. Om blijvend onderscheidend te zijn, dient levensvatbare e-commerce (door) ontwikkeld te worden. Hoe kan de klant (big) data en analytics inzetten om de e-commerce prestaties te verbeteren?

Aanpak

Als eerste is een team geformeerd van professionals en data-experts, die gezamenlijk de e-commerce potentie in kaart hebben gebracht in de gehele klantreis. De belangrijkste knelpunten zijn diepgaand geanalyseerd en met het data team vertaald naar een lijst van 30 (big) data-initiatieven en een implementatieroadmap als basis voor een scoped agile realisatie.

Resultaat

De initiatieven met de grootste impact zijn geïmplementeerd, wat resulteerde in een toename van relevante traffic naar de  webshop, meer betrokkenheid van bezoekers, verbeterde conversie naar daadwerkelijke verkoop, een hogere verkoopwaarde per transactie en meer loyaliteit van shoppers. Implementatie van datagedreven initiatieven zoals gepersonaliseerde content, herhaalbonus, prijsdaling, stijlprofilering, pre-targeting en video- en verkoopaanbevelingen droegen bij aan een verdubbeling van de jaarlijks terugkerende omzet en een sterke verbetering van operationele efficiëntie.